Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
    Dedepene, ти все пак имаш Q4+ 2.4, нормално е да е по-неманеврена от "обикновена" 159...
    Аз нямам такова впечатление, в сравнение със 156-цата си е направо маневрена...
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

Всяка кола има своите плюсове и минуси. Ако ще да извадите La Ferrari от магазина мога да ви кажа, че няма багажник и е ниска. Или пък ако извадите някой Рейндж ще каже някой, че е висок и не седи в пътя.

Реално погледнато закупуването на кола е математика. Взима се предвид това колко ти харесва, вадят се минусите и ако резултата е положителен = покупка.

Преди 2 години тръгнах да си купувам Audi A6 3.0 дизел. Голяма кола, quattro, прекрасен интериор, но като се зачетеш в проблемите и поддръжката и сметката определено не е положителна.

И 159 мислех да си взема, но в моя случай сметката при 159 излиза на кантар. Харесва ми много, особено TI, но има едно единствено нещо което ме спира за 159 и то е малкото пространство отзад, защото пътуваме много и сме с малко дете. Просто е само и единствено това.

Всичко друго е като на другите коли. Носачи 300лв, дюзи скъпи, евентуален ремонт на ск. кутия 2500лв, съединител и маховик 1500лв. Нещата са си в реда на нормалното.

Важното е всеки път като отиваш към нея да те кефи и всеки път като я паркираш и слезеш да си я погледнеш и да си кажеш - мойта най-убава и най-много си ми харесва.
      www.facebook.com/workshox

Comment

Абсолютно подкрепям колегата ShoxXx...весеки път като си я паркирам някъде, й хвърлям един поглед и си казвам...моята си е най-хубава.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

И аз бях така в продължение на 5 г.,все още си се обръщам след 9-те по пътя !!!!!!!! Колега,моят личен съвет е,ако разполагаш с бюджет да търсиш възможно най-нов екземпляр,159 е хубава кола ако я купиш на 2-3 г. и караш 4-5,после се почва с разни тъпотии,които може да се преглътнат естествено !!!!!!! Другия вариант е кола отвън,но и там вече се срещат рядко читавите екземпляри.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Миналия ден ми се напълни сърцето като видях да се снимат едни хора с кола та ми ! В съседство има МБ ЦЛС, МБ ГЛ, АУДИ А7, а те при Алфата
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
              Миналия ден ми се напълни сърцето като видях да се снимат едни хора с кола та ми ! В съседство има МБ ЦЛС, МБ ГЛ, АУДИ А7, а те при Алфата

И аз съм виждал хора да снимат 59ки по-миналия петак пред бизнес център сердика в сф една червена 59ка и едни кпрейци ли японци нз много и се оглеждаха и единия си я снима
              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Така е колеги,щом една кола я снимат,извода е само един,няма по хубава кола от 159.Няма Мерцедеси,няма БМВ-та,една кола не ти ли напълни душата,то не е кола,а сретство за предвижване от точка А до точка Б.

Comment

Първоначално публикувано от Texas-159 Покажи съобщение
                  Така е колеги,щом една кола я снимат,извода е само един,няма по хубава кола от 159.Няма Мерцедеси,няма БМВ-та,една кола не ти ли напълни душата,то не е кола,а сретство за предвижване от точка А до точка Б.

Брутално точно го каза
                  Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Тая тема ще я оставим един вид общи приказки, добре започна, до сега трих, а колко ще просъществува зависи само от ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Как се води многослойният лак при 159?
                      145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                      159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                      159 1.9jtdm 05г.

Comment

Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщение
                        Как се води многослойният лак при 159?
                        "802/B Nero Oceano" за черно питай за кой цвят ти трябва ? писах този защото ти видях аватара
                        Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 23:19.

Comment

B една тема го споменаха та затова питам
                          145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                          159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                          159 1.9jtdm 05г.

Comment

колегата ShoxXx го хващам за пореден път в интересен коментар, даже покриващ се с това което и аз мисля, но да се върнем на темата, след като ще се разделям със 156-ми, която очевидно ми харесваше през последните 8г. и ме караше всеки път като я видя и кача да се чувствам добре, какво хубаво ще кажете за 159, като мненията, ако може да са от тези който са ги продали...

Двигателя е дизелов 8 или 16V, другото отпада от класацията заради 5 цилиндровия мотор и много к.с., а бензина поради невъзможност/нерентабилна цена на газовата.
                            sigpic
                            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                            0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                              колегата ShoxXx го хващам за пореден път в интересен коментар, даже покриващ се с това което и аз мисля, но да се върнем на темата, след като ще се разделям със 156-ми, която очевидно ми харесваше през последните 8г. и ме караше всеки път като я видя и кача да се чувствам добре, какво хубаво ще кажете за 159, като мненията, ако може да са от тези който са ги продали...

Двигателя е дизелов 8 или 16V, другото отпада от класацията заради 5 цилиндровия мотор и много к.с., а бензина поради невъзможност/нерентабилна цена на газовата.
                              Като си търсих 9-ка 2012г гледах една 8 клапанова. Собственикът ми показваше "как върви" на 2-ра и изключен климатик.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Има 1.8 MPI: Евтина поддръжка, не харчи ме много и става за газчица без проблеми.
                                Само един кусур има - не върви много .. ма няма идеални неща.

Не знам как е в сравнение с 1.9 8v като вървеж. 20 коня отгоре е но конете са при 6500 оборота Така че сигурно са еднакви.

Comment

Working...
                                X